90s were 10 years ago

Р’ѓа за југ

Р’ѓа за југ

Кој југ кога сме западен? Барем така нè викаат.

Нема ко овој (домат) нема! Шматајќи над масата, а таму во Германија (дури во Германија завива Влатко Стефановски во позадина). Во беж кафуле се грицка гранола бар, слатка срам во гркланот; … Read the rest

90та

90та

90та. Без грамтика. Со грешни интерпункциски знаци.

Милион работи се случуваат, источна и западна Германија се спојуваат, ѕидот паѓа,тетка ми оди на шопинг во западен Берлин и стои со милион кеси кај мајка ми пред врата.  

А мајка ми заљубена … Read the rest

Hands

Hands

I am sitting on the beige couch. Well, actually it is not beige. It is blue with some white ornaments on it, with a beige blanket over it. My eyes scan the room. I can see the door of the apartment … Read the rest